Hoe kan ik uitleggen welke zorg ik nodig heb?
Via het contactformulier kun je zelf de aanvraag doen. Je ouders/voogd of de gemeenteconsulent kan dit ook doen voor jou. Beschrijf kort je hulpvraag en noteer de gegevens waarop je te bereiken bent. Wij nemen z.s.m. contact op.
Hoe snel kan ik hulp krijgen?
Afhankelijk van de indicatie (via de gemeente) en/of aanwezigheid van een PGB (persoonsgebonden budget) kan hulp in de regel snel worden geboden. Uiteraard nemen we wel de tijd voor een zorgvuldige intake, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Wat is het verschil tussen ‘coaching’ en ‘begeleiding’?
Feitelijk gezien is coaching de Engelse vertaling van begeleiding. Het verschil zit in de duur, coaching is meestal kortgericht vandaar dat we ook spreken over sessies. Begeleiding is meestal langdurig(er) en bevat meerdere doelen. We bieden meerdere vormen van coaching aan, deze kunnen ook ingezet worden tijdens begeleiding. Sommige doelen vragen meer aandacht en dat kan prima met gerichte sessies.
Werken jullie met doelen?
Ja, wij werken met doelen die samen met de hulpvrager(s) worden opgesteld. Deze formuleren wij in een begeleidingsplan en houden dit elk contact bij. Deze evalueren wij en waar nodig stellen wij de doelen bij. Evaluaties worden vastgelegd en komen in jouw persoonlijke dossier.
Zijn mijn persoonsgegevens veilig?
Elk dossier is afgeschermd, wij werken met o.a. ZilliZ om deze gegevens goed af te kunnen schermen. Contacten met o.a. huisarts, gemeente of andere instantie gebeuren altijd in overleg en met jouw goedkeuring. Wij gebruiken een beveiligde mailomgeving (ZIVVER) in communicatie met derden. Wij communiceren met collega’s via een beveiligde APP omgeving (SILLO). Dit vinden wij belangrijk.
Wat is jullie doelgroep?
Wij werken met (jong) volwassenen, variërend in de leeftijd van 18 tot 60 jaar. De meeste expertise ligt in begeleiding van deelnemers met psychosociale en/of een combinatie met andersoortige problematiek. Onze kracht is dat wij uitgaan van de MENS en niet (slechts) de diagnose.
Enkele kernwoorden: ADHD/McDD/ADD/PTSS/ASS, LVB, bipolaire/angst/dwangstoornis.
Wie kan geen hulp aanvragen?
Iedereen kan hulp aanvragen. Door intensieve samenwerking met Coöperatie Zorgondernemers Twente, kunnen wij prima meedenken en een passende hulpverlener aan jou voorstellen. Problematiek gerelateerd aan b.v. NAH, (ernstige) verslaving, dementie, verstandelijke beperking worden doorverwezen naar een van onze samenwerkende collega’s.
Jullie geven ook trainingen, workshops & coaching?
Dat klopt, in ons multifunctionele gebouw geven wij groepsgewijs trainingen. Zelfstandigheidstraining, sociale vaardigheidstraining, leren koken, weerbaar worden, sollicitatietraining aan (jong) volwassenen. Daarnaast zijn er themagerichte workshops of lezingen voor een bredere doelgroep. Trainingen en observaties (gericht op professionals) kunnen ook in de eigen omgeving plaatsvinden.
Welke trainingen/coaching bieden jullie aan voor professionals?
Dit is divers en gericht op de hulpvraag die er ligt. In veel gevallen lopen professionals/teams vast in hun huidige werkwijze óf willen graag dat er iemand meekijkt of wat ze doen nog het juiste is. We zien regelmatig dat hulpverleners verzanden in wet- en regelgeving, werkklimaat (lees: druk) en steeds verder afstaan van het ‘gevoel’ én dus ook van de hulpvrager. We gaan ‘back to basic’ en kijken welke aanpassingen wenselijk (kunnen) zijn.
Wat is de coöperatie Zorgondernemers Twente?
Dit zijn kleine zorgondernemers die hun krachten én expertise hebben gebundeld. Wij zijn hier onderdeel van en vanaf het begin erg actief. Wij hechten waarde aan korte lijnen, bundelen van expertise, samenwerking in problematiek-overstijgende hulpverlening. De coöperatie faciliteert in administratie, kwaliteitsbewaking, aanbesteding en gerichte hulpverlening (maatwerk). Ben jij ZZP-er of kleinschalige ondernemer in de zorg? Ontdek de mogelijkheden van de coöperatie! www.zorgondernemers-twente.nl
Ik heb ook een vraag, waar kan ik deze stellen?
Vragen en/of opmerkingen kunnen via ons contactformulier. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.